Skip to content

Spar Bonde Indkøbsklub: En effektiv løsning for landmænd

Med et medlemskab i Spar Bonde Indkøbsklub sparer Torben Qvist Petersen fra Brænøre på sine indkøb – og pengene er hurtigt tjent ind.

På Møllegården i Brænøre nær Christiansfeld driver Torben Qvist Petersen ca. 90 hektar med frø, byg, hvede og vinterbyg. Han er 5. generation på gården, hvor hans morfar var møller. I dag ligger stuehuset, hvor møllen tidligere stod.

– Jeg holder jo af selvstændigheden som landmand og er derfor også vant til selv at finde de bedste priser på de produkter, jeg køber. Men når man ikke er så stor en bedrift, så kan det af og til være svært at finde gode rabatter, fortæller Torben Qvist Petersen.

Tidligere i år var han på markedet for at købe træpiller, denne gang hos firmaet Hjaltelin i Kolding.

– Som regel køber jeg ni tons, så er der til et års tid, fortæller han – og købte den angivne mængde.

 

God rabat med Spar Bonde

Men i år havde Torben Qvist Petersen netop stiftet bekendtskab med Spar Bonde Indkøbsklub og startet et prøvemedlemsskab. Indkøbsklubben har en samarbejdsaftale med en række virksomheder, og netop også Hjaltelin.

– Det havde jeg ikke lige tænkt på, da jeg købte, men så ringede jeg tilbage og fortalte, at jeg er medlem af Spar Bonde, og så fik jeg en ganske god rabat. Jeg havde faktisk allerede betalt, men de var så venlige at sende mig en kreditnota, fortæller han.

Som det næste skal indkøbes mangan – og også her er der en god rabat at hente.

– Det giver jo virkelig noget, når mange går sammen om at hente gode rabatter. Jeg fortsætter nok med selv at holde øje med gode priser, men jeg giver også Spar Bonde en chance, for medlemskabet er hurtig tjent ind, siger Torben Qvist Petersen.

Fakta

Spar Bonde Indkøbsklub har tæt ved 450 medlemmer fra primært Jylland og Fyn. Grundidéen med klubben, der opstod i 2001, er, at fællesskab gør stærkere. Ved at pulje indkøb opnår medlemmerne skarpe priser. Fx kan du spare op til 100 kr. pr. hektar ved at købe diesel, udsæd, gødning m.m. via Spar Bonde, så har du bare 35 hektar er medlemskabet tjent ind.
Du kan blive medlem af Spar Bonde Indkøbsklub, hvis du har et CVR-nummer.